رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان:

اهمیت سرشماری کشاورزی در خوزستان دوچندان است

ایسنا/خوزستان رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان گفت: جایگاه استان در بخش کشاورزی و تولید حدود 18 درصد از محصولات کشاورزی کشور در استان، اهمیت سرشماری را در استان خوزستان دوچندان می کند.

مهرداد نیکو در نشست آغاز عملیات اجرایی سرشماری عمومی کشاورزی خوزستان که امروز 12 آبان در فرمانداری اهواز برگزار شد، اظهار کرد: امروز، عملیات اجرایی ششمین سرشماری عمومی سال 1403 آغاز شد. سرشماری عمومی کشاورزی از سال 52 آغاز شده است و تقریبا هر 10 سال یکبار اجرا می شود.

به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: تمهیدات اجرای این طرح از ماه ها قبل و پس از فرمان رییس جمهور در شهریورماه آغاز شد. از همه ارکان دولت و نظام خواسته شده که در سرشماری عمومی کشاورزی مشارکت داشته باشند. این کار صرفا با راهبری مرکز آمار ایران و مراکز استان ها اجرا می شود و فرمانداری ها محور کار هستند و در کنار آن ، دستگاه های اجرایی به ویژه جهاد کشاورزی خواهند بود اما مهمتر از همه، خود کشاورزان هستند که انتظار داریم با دست اندرکاران طرح که نقطه اتصال با بهره برداران کشاورزی هستند تعاملی مثبت داشته باشند.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان گفت: عمده زحمت سرشماری به عهده آمارگیران است که با حوصله و صبر و تبادل اطلاعات، در چارچوب پرسشنامه آمارگیری خواهند کرد.

نیکو با اشاره به مشارکت خوب فرمانداران در دوره های آموزشی مربوط به سرشماری عمومی، عنوان کرد: کلاس های آموزشی برای اجرای این طرح از دو تا سه ماه پیش در طیف وسیعی آغاز شد.

وی تاکید کرد: اهمیت کشاورزی برای کشور و استان دو چندان است. اولین مساله مطرح شده امنیت غذایی است. بر اساس قانون برنامه هفتم، باید در 90 درصد محصولات کشاورزی خودکفا شویم و بخش کشاورزی، 15 درصد اشتغال مستقیم و 26 درصد اشتغال غیرمستقیم کشور را در بر می گیرد.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان بیان کرد: با توجه به اهمیت داده در دنیای امروز، برنامه ریزی برای آینده کشاورزی نیاز به اطلاعات دقیق دارد. به ویژه با توجه به حکمرانی داده، ارایه آمار باید بر اساس اطلاعات دقیق باشد. اجرای این سرشماری به این معنا نیست که تا 10 سال آینده هیچ سرشماری دیگری نخواهیم داشت بلکه آمارگیری در بخش های دام، زراعت و... اجرا خواهد شد اما چارچوب اصلی، سرشماری عمومی کشاورزی است.

وی ادامه داد: اطلاعات از جنبه ای محرمانه است و اطلاعات فردی بهره برداران در اختیار شخص ثالثی قرار نمی گیرد و صرفا به صورت جمعی و برای برنامه ریزی استفاده خواهد شد.

نیکو با اشاره به کاربرد آمار جمع آوری شده عنوان کرد: آماری که از سرشماری استخراج می شود، مبنای اطلاعات عمرانی، توزیع تسهیلات بانکی، توزیع نهاده ها، اختصاص سوخت، بذر و کود خواهد بود. بنابراین تهیه دقیق و درست آمار به استان کمک می کند که حق خود را در سطح ملی درخواست کند.

وی با اشاره به فرآیند 45 روزه طرح سرشماری یادآور شد: جایگاه استان در بخش کشاورزی و تولید حدود 18 درصد از محصولات کشاورزی در استان، اهمیت سرشماری را در خوزستان دوچندان می کند.

انتهای پیام

نظرات

captcha